Meny Stäng

Träningslägenheter

Dags för träningslägenhet? Välkommen att kontakta oss.

Stora Sköndal erbjuder träningslägenheter i Sköndal söder om Stockholm. Träningslägenheterna ligger på Stora Sköndals område med buss i direkt anslutning till boendet som tar ca 12 minuter från Gullmarsplan där både tunnelbana och tvärbana finns. Du tar dig också enkelt till Farsta och Skarpnäck med buss. Här finns strandbad, utomhusgym, promenad- och motionsmöjligheter och alldeles intill ligger Sköndals centrum med butiker.

hus på Stora Sköndal

Vem kan få träningslägenhet?

Vi vänder oss till personer som fått ett beslut från Socialtjänsten och som är;

  • Unga personer som har fyllt 18 år och har ett beviljat uppehållstillstånd
  • Personer tillhörande SoL, Socialtjänstlagen med en psykisk funktionsnedsättning
  • Personer tillhörande LSS, lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade

Personerna som får beslut på träningslägenhet bedöms vara i behov av ett individuellt anpassat stöd som ett led i processen till att bli självständiga. Det individuella stödet får man i form av en kvalificerad kontaktperson. De personer som blir beviljade träningslägenhet behöver även ha en pågående sysselsättning för att kunna bo där.

Målsättning och regelbunden uppföljning

Vi erbjuder träningslägenheter på Stora Sköndal med kvalificerade kontaktpersoner 20h/månaden eller mer tid vid behov. Inför en placering träffar vi alltid uppdragsgivaren och personen för att planera insatsen där mål och delmål definieras. Kontaktpersonen arbetar utifrån en upprättad genomförandeplan och uppföljning sker regelbundet i nära samarbete med uppdragsgivaren.

Kvalificerade kontaktpersoner

Kvalificerade kontaktpersoner innebär att kontaktpersonerna har utbildning och/eller erfarenhet anpassade till uppdragen inom verksamhetsområdet. Kontaktpersonens främsta uppgift är att stödja personen i processen till ett självständigt liv.

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta Sofia Pérez.