Meny Stäng

Stora Sköndals förskolor

På Stora Sköndals förskolor går fantasi och kreativitet hand i hand med demokrati och rätten att känna sig trygg. Vi värnar om de barn vi får förtroendet att ta hand om, och vill ge dem alla förutsättningar att upptäcka och utveckla sina unika förmågor.

Etisk-estetisk profil

Vår profil leder oss i allt vi gör. Det etiska synsättet gör att vi lägger tid och kraft på att värna om ett demokratiskt förhållningssätt. Vår verksamhet utgår från barnen intressen, erfarenheter och förutsättningar. Att uttryckligen fokusera på de etiska frågorna ger också personalen möjlighet att lyfta, diskutera och utveckla det dagliga arbetet utifrån ett etiskt perspektiv.

Den estetiska inriktningen handlar om tillgänglighet och möjliggörande. Vi har ateljéer på varje avdelning där färger, stafflier, penslar och kritor alltid står framme. Vi låter barnen bekanta sig med olika kreativa uttryckssätt för att hitta det som passar dem bäst, vare sig det är musik, litteratur, dans eller måleri. Vi provar oss fram, tillsammans leker vi fram ett intresse som kan ge glädje hela livet.

Inne och ute

Hos oss är barnens uterum lika viktigt som lokalerna. Våra förskolegårdar inbjuder till aktiviteter, upptäckarlust och lugna stunder. Barnen ska kunna hitta platser att känna sig trygga och bekväma i, oavsett var på förskolan de befinner sig. Vi lägger stor vikt vid att skapa rum för barns egna planer, fantasi och kreativitet.

Måltider

Restaurang Magnolia i Sköndal tillagar varje dag våra huvudrätter och levererar dem till förskolorna, där de värms i köket. På förskolan lagas alla tillbehör som pasta, potatis, ris, sallad och grönsaker. En dag i veckan är det helt vegetarisk meny, som en del av vårt miljöarbete.

Våra medarbetare

På Stora Sköndals förskolor arbetar engagerade och välutbildade pedagoger, alla utbildade förskollärare eller barnskötare. Vi främjar vidareutbildningar, kurser och föreläsningar för att hela tiden blir ännu bättre på det vi gör. Vår ambition är att ha pedagoger i olika åldrar och med olika erfarenheter och bakgrund.

Varmt välkommen till Stora Sköndals förskolor!