Meny Stäng

PUT-boende Pilbacken

Pilbacken- ett boende för ensamkommande flyktingungdomar där individens utveckling och integration sätts i centrum.

 Ungdomar sitter tillsammasn och väntar på¨buss

Stora Sköndal har en hundraårig erfarenhet av att arbeta med socialt utsatta människor i olika livssituationer. I vår verksamhet Pilbacken, finns ett boende för ungdomar 15-19 år som beviljats permanent uppehållstillstånd (PUT). Hos oss bor både killar och tjejer.

Boendet

Pilbacken erbjuder alla boende ungdomar eget rum med toalett, dusch och  kylskåp.Vi erbjuder skolstöd varje dag och under vardagkvällar erbjuds dessutom skolstöd från kontrakterade ämneslärare. Hos oss finns en kompetent personalgrupp som är välutbildad, erfaren och flerkulturell.

Pilbacken_MG_4945Pilbacken_MG_4798Pilbacken_MG_5045

Pilbacken finns inom Stora Sköndals område med allmänna kommunikationsmedel(buss) i direkt anslutning till boendet. Det tar ca 10 min till Gullmarsplan där T-bana och tvärbana finns, 5 min med buss till Farsta Strands pendeltågsstation.

Integration

Vi inspirerar och peppar ungdomarna att ta del av föreningslivet i Stockholm för att hitta vägar in i den svenska samhället och vi ger dem kunskap om samhällets olika institutioner. Vi ger förutsättningar för att ungdomen skall klara ett självständigt liv med allt vad det innebär av språk, utbildning och hur det svenska samhället är uppbyggt och fungerar. Detta skall i förlängningen resultera i att ungdomen är redo för ett eget boende eller ett boende i träningslägenhet.

Samverkan

Vi samarbetar nära god man, socialtjänsten, skolan och det lokala föreningslivet.

Välkommen till Pilbacken.