Meny Stäng

Korttidsboende

På Johannesgården på Stora Sköndal finns åtta platser för korttidsboende, växelvård och avlastning. Boendet är anpassat till personer över 65 år som behöver trygghet och extra närhet till vård och omsorg (ej demens). Lägenheterna är ljusa och trevligt möblerade, med eget badrum, pentry med kylskåp och wifi. I huset finns också gemensamma utrymmen för den som vill titta på tv, prata eller äta i sällskap med andra. Korttidsboendet ligger naturnära intill Drevviken med fina promenadstråk.

StoraSköndal_Drevviken 2 bood -09

Så arbetar vi

Omvårdnadspersonal, sjuksköterska, fysio- och arbetsterapeut arbetar i team med den boende. I fokus står alltid de individuella målen för vistelsen. Vi planerar, genomför, följer upp och utvärderar insatserna tillsammans, och arbetar aktivt för att den boende ska känna delaktighet och ha inflytande över sin situation. Anhörigstöd och samverkan är en annan viktig del av vår vardag.

Måltider

All mat vi äter på Johannesgården lagas i restaurang Magnolia på Stora Sköndals område och är anpassad av dietist. Det finns olika lunch- och middagsalternativ att välja på. Frukost och mellanmål gör vi i ordning själva i Johannesgårdens eget kök, och anpassar efter de boendes behov och önskemål.

Bra att ta med sig

Den som flyttar in hos oss tar med sig egna kläder och hygienartiklar, men vid akutplaceringar hjälper vi såklart till att ordna det som behövs. Vi står för sängkläder, handdukar och badlakan, samt tvättar de boendes kläder under vistelsen.

Pengar och värdesaker

Stora summor kontanter eller andra värdesaker är bäst att inte förvara i lägenheten. Alla lägenheter har dock ett litet värdeskåp, som den boende hanterar själv. För att underlätta för mindre inköp eller vid utflykter, kan vi efter överenskommelse ansvara för en mindre summa pengar.

Anhörig är alltid välkommen

Nära och kära är välkomna att besöka Johannesgården när helst den boende vill. Efter kl 19.00 är entrédörren låst, men det finns låsbrickor att kvittera ut. Det går också bra att ringa upp, så öppnar vi. På grund av allergier så kan den boende anhöriga tyvärr inte ta med sig husdjur. På området finns en gästlägenhet för anhöriga att hyra.

Varmt välkommen till oss på Johannesgårdens korttidsboende.