Meny Stäng

Handikappbad

Handikappbad för personer med funktionsnedsättning.

Bild på pool

Stora Sköndals friluftscenter och bad är till för dig som har någon form av funktionsnedsättning och behöver extra hjälpmedel.

Ansvarig för verksamheten är Stockholm Stad/Idrottsförvaltningen.

Du är välkommen tillsammans med din familj, annan närstående eller medhjälpare. Badkort för hela säsongen är kostnadsfritt. Har man inget synligt funktionshinder ska ett läkarintyg visas upp första gången. Badkortet gäller för den funktionshindrade och dess familj. Kortet kvitteras ut hos badvakterna vid badet. Anläggningen är det enda utomhusbadet i Stockholm för dig med funktionsnedsättning och har varit ett uppskattat utflyktsmål sedan 70-talet.

Bassäng

En 25 m bassäng, 1,60 djup, tempererat vatten, ca 28-30 grader. Trappa ner i bassängen som ligger i marknivå. Lift finns så man kommer ner och upp sittande.

Strandbad

Drevviken ligger precis nedanför bassängområdet, där det går bra att bada vid sandstranden eller från bryggan. I änden av bryggan finns en bra trappa med räcke ned i vattnet.

StoraSköndal_strand_liten.jpgUtegym_52A4534.jpg

Övrig info

Handikapparkering med ca 15 platser, 4 st toaletter, omklädningsrum med mobil lift, medtag egen personlig sele. Det finns tre duschar vardera på herr- och damsidan. Utomhus finns två duschar med ledstänger vid stora poolen och ytterligare två utomhusduschar vid bastun. Bastu vid stranden, inga dörröppnare på bastudörrarna men plats för rullstol. Servering finns vid entrén.

Stockholms första tillgänglighetsanpassade utegym

Vid handikappbadet placerad bakom bassängbadet finns ett utegym. Med utsikt över Drevviken kan du träna hela kroppen oavsett om du kommer till fots eller på hjul. Du som kommer med rullstol eller rullator kan träna på de flesta redskapen. Där finns ramper och sittplatser.