Meny Stäng

Daglig verksamhet

Välkommen till Stora Sköndals dagliga verksamhet. Vi finns på området Stora Sköndal söder om Stockholm.

Vi erbjuder

Vi är en arbetslivsinriktad daglig verksamhet i Sköndal som erbjuder sysselsättning, individuell eller i grupp, inom de verksamheter vi själva bedriver på området Stora Sköndal, tex inom äldreboende, förskola, service eller trädgård. Vi arbetar även med externa samarbetspartners för att hitta en meningsfull sysselsättning utifrån den enskildes önskan.

Vi vänder oss till personer som tillhör LSS, lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade, inom personkrets 1 och personkrets 2.

Vår förhållningssätt

Hos oss arbetar vi utifrån den enskildes behov och förmåga med utgångspunkt att varje individ själv har svaren på hur hen vill leva sitt liv. Vi arbetar utifrån ett coachande förhållningssätt för att stärka individen till att själv kunna styra sitt liv för att nå sina mål och drömmar.

Hälsa och aktivitet

I vår verksamhet fokuserar vi på hälsa och hälsofrämjande aktiviteter. Vi utgår från ett helhetsperspektiv där vi ser att hälsa, arbete och fritid går hand i hand. Det kan handla om både fysiska och sociala aktiviteter.

Fysiska aktiviteter kan vara att vi går promenader, simmar eller provar på en träningsform. Sociala aktiviteter kan vara gemensam matlagning, då vi lagar en hälsosam måltid med få och billiga ingredienser så att individen ska ha möjlighet att laga maten på egen hand. Detta blir även en aktivitet där vi tränar på att samarbeta i grupp, ta eget ansvar och gemensamt bidra till att skapa en hälsosam måltid. Sociala aktiviter kan även vara samtalsgrupper eller estetisk verksamhet utifrån den enskildes önskemål.

Personalens kompetens

Majoriteten av personalen har högskoleutbildning och alla har minst läst omvårdnadslinjen. Alla har erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättningar.

Naturskönt område

Stora Sköndals dagliga verksamhet ligger i ett naturskönt område nära Drevviken. Du tar dig enkelt med buss till Gullmarsplan på 12 minuter där det finns både tunnelbana och tvärbana, eller buss till Farsta centrum på 8 minuter.

Vill du veta mer? Kontakta Sofia Pérez, verksamhetschef.