Meny Stäng

Boende för yngre med demenssjukdom

På Björkgården erbjuder vi 16 st nyrenoverade lägenheter i en liten verksamhet i en vacker miljö.

Här finns 16 lägenheter på två avdelningar där alla bostäder ligger i ett mindre hus i markplan. Lägenheterna är rymliga och ljusa med egen toalett och dusch. I byggnaden finns två fina innergårdar och trädgård på utsidan. Vi strävar efter att erbjuda en så hemlik boendemiljö som möjligt.

björkgården_rod_allrum

Björkgården erbjuder en personcentrerad vård och omsorg av hög kvalité för våra boende genom att skapa möjlighet till en meningsfull vardag, utefter intresse och förmåga. All vår personal har utbildning inom demensvård med specifik kompetens inom vård av yngre personer med demenssjukdom.

Stöd till anhöriga

Vi lägger stor vikt vid att stödja anhöriga bland annat genom enskilda stödsamtal och rådgivning. Det finns möjlighet att  hyra övernattningslägenhet nära Björkgården med möjlighet för matlagning och övernattning. Målet är att kunna stötta familjen att fortsätta upprätthålla relationen som vanligt i den utsträckning det går.

Området och hur du hittar hit

Björkgården ligger söder on söder intill Drevviken och i området finns natursköna promenadstigar, utomhusgym och bad. Du tar dig enkelt hit på 12 min med buss från Gullmarsplan.

Varmt välkommen att hälsa på eller höra av dig med frågor.