Meny Stäng

Café Kristinahuset

Med ett fantastiskt läge på höjden ut mot sjön Drevviken hittar du söderorts populära café för barnfamiljer, hundägare och alla andra som vill kombinera vacker miljö med en kopp kaffe eller lunch.

Gångstråken på området inbjuder till härliga promenader längs med vattnet och här finns både strandbad och bryggor. Fazer driver caféet och serveringen i Kristinahuset och erbjuder bakverk samt lunch- och mellanmålsfavoriter för barn och vuxna under veckodagar och helg. Vintertid när isen lagt sig över Drevviken är skridskoåkning en populär aktivitet på den plogade isbanan.

 

Ett hus med historia

Det gula Kristinahuset är byggt 1686 och har haft många ägare fram till 1904 då den blev en del av Stora Sköndal. Området var en del av Drottning Kristinas jaktmarker och därför heter huset just Kristinahuset. Byggnaden beskrivs på många sätt: mangårdsbyggnad, säteri, och herrgård.  Vad som är korrekt beror på vilken tid man hänvisar till.  Efter en omfattande renovering under 2017, har huset för första gången öppnats upp för allmänheten. Huset inrymmer flera rum i fil, alla i egen färgsättning, där en del är café och en annan är för fest och konferens.

En plats för möten

Här konfererar ni i sällskap för sällskap upp till 30 st personer, alla med utsikt mot Drevviken. Vi erbjuder färdiga paket med frukost, lunch och fika samtidigt som vi gärna skräddarsyr efter era önskemål.

Fest eller bröllop

Drömmer ni om bröllop? Eller närmar sig födelsedagen? Vi dukar upp för fest efter era önskemål. Varför inte skåla i champagne på vår härliga terrass och föreviga dagen med bröllopsfoton nere vid vattnet. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.